Jan Garbarek Group i kulturhuset i Tromsø

Tromsø Jazzfestival er svært stolte av å kunne presentere Jan Garbarek, en bauta innen jazzmusikken, på Hovedscenen i Kulturhuset i Tromsø søndag 13. august 2017 kl. 19:30.

Ingen spiller saksofon som Jan Garbarek. Med sin særegne tone har han gitt den nordiske jazzen en ny dimensjon både nasjonalt og internasjonalt. Utallige plateutgivelser, konserter på spektakulære scener over hele verden, mange år med samarbeid med Keith Jarrett og hans enestående arbeid med Hilliard Ensemble har gjort Garbarek anerkjent på tvers av musikalske sjangere og grenser.

Gjennom sine komposisjoner og improvisasjoner er Jan Garbarek en mester i å skape melodiøs musikk som tar publikum med på en spennende reise. Garbarek har vært på hugget etter å hente inspirasjon fra alt fra jazz til klassisk musikk og folkemusikk fra hele verden - og i alle sammenhenger finner man hans egne og lett gjenkjennelige «Garbarektone».

På sin kommende turné i 2017 vil Jan Garbarek være i godt selskap av Rainer Brüninghaus, som har vært hans keyboardist gjennom mange år, den brasilianske bassisten Yuri Daniel og perkusjonist Trilok Gurtu fra India. Med disse brilliante musikerne på laget vil dette garantert bli en ekstraordinær konsertopplevelse fylt med en helt unik atmosfære og magiske øyeblikk.

Sergej Schroeter