Aug
13
9:30 PM21:30

TJ Jazz Hub - Take Five at Café Sånn

I 2016 startet festivalen klubbkonseptet «TJ Jazz Hub» som inneholdt både DJ-kvelder og jam-sessions. I år fortsetter vi konseptet med Jazz Hub under hele festivalen på forskjellige utesteder i Tromsø.

Søndag på Café Sånn roer vi ned med avslappet stemning etter årets festival og en (garantert!) vanvittig konsert med Jan Garbarek Group.
Kom og bli med!

20 års aldersgrense.
Gratis inngang.

View Event →
Aug
13
7:30 PM19:30

Jan Garbarek Group

  • Hovedscenen - Kulturhuset i Tromsø (map)
  • Google Calendar ICS

Tromsø Jazzfestival er svært stolte av å kunne presentere en bauta innen jazzmusikken, Jan Garbarek, på Hovedscenen i Kulturhuset i Tromsø søndag 13. august.

«Ingen spiller saksofon som Jan Garbarek. Med sin særegne tone har han gitt den nordiske jazzen en ny dimensjon både nasjonalt og internasjonalt. Utallige plateutgivelser, konserter på spektakulære scener over hele verden, mange år med samarbeid med Keith Jarrett og hans enestående arbeid med Hilliard Ensemble har gjort Garbarek anerkjent på tvers av musikalske sjangere og grenser.

Gjennom sine komposisjoner og improvisasjoner er Jan Garbarek en mester i å skape melodiøs musikk som tar publikum med på en spennende reise. Garbarek har vært på hugget etter å hente inspirasjon fra alt fra jazz til klassisk musikk og folkemusikk fra hele verden - og i alle sammenhenger finner man hans egne og lett gjenkjennelige «Garbarektone».

På sin kommende turné i 2017 vil Jan Garbarek være i godt selskap av Rainer Brüninghaus, som har vært hans keyboardist gjennom mange år, den brasilianske bassisten Yuri Daniel og perkusjonist Trilok Gurtu fra India. Med disse brilliante musikerne på laget vil dette garantert bli en ekstraordinær konsertopplevelse fylt med en helt unik atmosfære og magiske øyeblikk. 

Medvirkende: Jan Garbarek (saksofon), Rainer Brüninghaus (piano), Yuri Daniel (bass), Trilok Gurtu (perkusjon).

Dørene åpner kl. 18:30. Konsertstart kl. 19:30. Nummererte sitteplasser. Fri aldersgrense.

Pris: 890 NOK (ordinær), 790 NOK (student/honnør)

View Event →
Aug
12
to Aug 13

TJ Jazz Hub - Jam

I 2016 startet festivalen klubbkonseptet «TJ Jazz Hub» som inneholdt både DJ-kvelder og jam-sessions. I år fortsetter vi konseptet med Jazz Hub under hele festivalen på forskjellige utesteder i Tromsø.

Etter festen i bakgården med Rohey og Beady Belle lørdag 12. august beveger vi oss inn på Hildr-loftet, og Tromsø får et utested som kan minne om ei lita jazzbule i New York. 
Husbandet sparker i gang jammen og alle er velkomne til å både spille med og lytte til jazzens frie lek.

Årets husband er:
Johanna Solheim-Nilsen (saxofon)
Christo Stangness (kontrabass)
Tobias Solheim-Nilsen (trommer)

i anledning jammen har husbandet med seg Alexander Aarøen Pedersen på piano.

20 års aldersgrense. 
Gratis inngang.

View Event →
Aug
12
8:00 PM20:00

Beady Belle // Rohey

Beady Belle - Foto: Rune Kongsro

Beady Belle - Foto: Rune Kongsro

Rohey - Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

Rohey - Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

Velkommen til Hildrs nydelige bakgård og en særdeles groovy kveld med Rohey etterfulgt av Beady Belle.

Rohey starter kl. 20:00. Beady Belle starter kl. 21:30.

Bandet ROHEY har dype soul-røtter og et retrofuturistisk sound som skaper et tidløst uttrykk der sjanger-grenser mellom neo-soul, jazz og R&B viskes ut. Musikken har en old-school vibe, men er på samme tid forankret i det 21. århundre med fete synthesizers, pulserende groover og smakfulle detaljer. Sammen er bandet gjennomført underholdende, virtuost, intelligent og på samme tid tilgjengelig for publikum. Bandet har nettopp avsluttet en lang turné som supportband for Jarle Bernhoft på 17(!) konserter. Allerede før deres første utgivelse har bandet rukket å få rosende omtale blant annet i det anerkjente tidsskriftet Jazzwise.
Medvirkende: Rohey Taalah (vokal), Ivan Blomqvist (keys), Kristian B. Jacobsen (bass) & Henrik Lødøen (trommer)

BEADY BELLE er kjent for å ha særdeles sterke live-opptredener. En sterk signatur til Beady Belles livekonserter, er at hun og bandet fortsetter å leke med sangene - åpne opp materialet og gi rom for improvisasjon og lek. To Beady Belle-konserter er aldri like. Musikerene på livekonsertene vil bl.a. være Anders Aarum, Marius Reksjø og Andreas Bye.
Musikken er melodisk, groovy, kraftfull og levende! Hver sang er en miks av sjangre - jazz, pop, soul og R&B - rett og slett Beady Belle! 
Medvirkende: Beate S. Lech (vokal), Anders Aarum (keys), Marius Reksjø (bassist) og Andreas Bye (trommer).

Dørene åpner kl. 19:30. Konsertstart kl. 20:00. 18-års aldersgrense.

NB: Konsertene er ute i bakgården. Husk varme klær!

Pris: 480 NOK (ordinær), 430 NOK (student, honnør)

View Event →
Aug
12
5:00 PM17:00

U18-konsert: Sondre Kleven Quintet // Kiss The Tattoo If You Want To Dream

Sondre Kleven Quintet - Foto: Sverre Simonsen

Sondre Kleven Quintet - Foto: Sverre Simonsen

Kiss The Tattoo If You Want To Dream

Kiss The Tattoo If You Want To Dream

Velkommen til Hildr's idylliske bakgård lørdag 12. august! 

Kiss The Tattoo If You Want To Dream kl. 17:00
Kiss The Tattoo If You Want To Dream har de siste månedene vist seg som et av Tromsøs mest oppsiktsvekkende nye band. Med en spenstig blanding av old-school funk, tung rock og catchy pop-musikk har Kiss The Tattoo skapt rystelser i byens musikkmiljø og blir omtalt som et band man ikke kan gå glipp av. Med sitt unike sound og eksentriske liveshow som samler elementer fra både rock og jazz-verden, kan man trygt si at Kiss The Tattoo If You Want To Dream er verdt å holde øye med akkurat nå! 

Sondre Kleven Quintet kl. 17:45
Sondre Kleven Quintet, opprinnelig fra Bodø, spiller egenkomponert jazz innenfor jazzfusion-sjangeren, og låtene og arrangementene er skrevet av Kleven. På repertoaret har de mange moderne fusion-låter, men også en del rolige ballader. Låtene er inspirert av legendariske musikere som Jan Garbarek, Chris Potter, Michael Brecker, Pat Metheny m.m. Alle bandets medlemmer er studenter ved musikkonservatoriet i Tromsø. 
Kvintetten har base i Tromsø, og har til i dag spilt på ulike arenaer rundt om i Tromsø by og andre steder i landet.
Medvirkende: Sondre A. Kleven (saxofoner), Henrik Skog (gitar), August Veseth (keyboard), Joakim Kristiansen (bass), Martin Lien (trommer)


NB: Konserten er i bakgården. Husk varme klær!

Dørene åpner kl. 16:30. Konsertstart kl. 17:00. Fri aldersgrense.

Pris: 100 NOK

View Event →
Aug
12
12:00 PM12:00

Barnekonsert med Klangbein

  • Lillescenen - Kulturhuset i Tromsø (map)
  • Google Calendar ICS
Foto: Roberto Nyblin

Foto: Roberto Nyblin

Klangbein er en av Norges mest spilte konsertforestillinger for barn, og handler om to gode venner. Musikerne Ole Jørn Myklebust (trompet) og Morten Barrikmo (klarinett) bruker musikk og mimikk på en leken og treffsikker måte, og tar med publikum på en musikalsk, emosjonell og ikke minst morsom reise i stemninger og hverdagssituasjoner som barna lett kan gjenkjenne. Misforståelser oppstår idet kommunikasjonen mellom de to svikter og stemningen tilspisser seg. Er vennskapet sterkt nok til å seire til slutt?

Siden oppstarten i 2005 er Klangbein fremført over 1300 ganger i seks ulike land. Forestillingen engasjerer barna og setter fokus på kommunikasjon, vennskap, empati og musikkens evne til å underbygge og uttrykke følelser. Ole Jørn Myklebust er mest kjent fra sitt lange samarbeid med Mari Boine og Jonas Fjeld, samt egne soloalbum og prosjekter. Morten Barrikmo spiller i prosjekter som BOA, Ellen Sofie Hovland, BAROLO og Per Zanussi Ensemble. Han har spilt på utallige teaterproduksjoner, og medvirket i veletablerte ensembler som Oslo Sinfonietta og BIT20 Ensemble.

Medvirkende: Ole Jørn Myklebust (trompet), Morten Barrikmo (klarinett)

Dørene åpner kl. 11:00. Forestillingen starter kl. 12:00. 

Forestillingen passer for barn mellom 4 og 12 år.

Pris: 120 NOK (barn/voksen)

View Event →
Aug
11
to Aug 12

TJ Jazz Hub - DJ Less Talk, More Action!

I 2016 startet festivalen klubbkonseptet «TJ Jazz Hub» som inneholdt både DJ-kvelder og jam-sessions. I år fortsetter vi konseptet med Jazz Hub under hele festivalen på forskjellige utesteder i Tromsø.

Etter konserten med Shining fredag 11. august blir det Jazz Hub på Café Circa med DJ Less Talk, More Action! 
I kjent Circa-stil ligger det an til å bli en relativt svett kveld på dansegulvet.

20 års aldersgrense.
Gratis inngang.

View Event →
Aug
11
10:00 PM22:00

Shining

Foto: Alexander Benjaminsen

Foto: Alexander Benjaminsen

I 2013 leverte Jørgen Munkeby bestillingsverket «Klassisk vs. Blackjazz» til festivalen, daværende Barentsjazz, og verket ble framført under åpningskonserten sammen med Tromsø Kammerorkester samme år. I år kommer Munkeby til Tromsø og Studentsamfunnet Driv med ei ganske annen besetning… nemlig Norges mest eksplosive band; Shining!

Få band har reist så langt musikalsk som dette bandet. Hjernen bak Shining er saksofonist, gitarist, vokalist og låtskriver Jørgen Munkeby. 
Shining fikk sitt store internasjonale gjennombrudd med albumet ”Blackjazz” i 2010. Allerede før plata var offisielt sluppet kom det lovord fra ledende magasiner og blogger i alle musikalske leire. Allmusic.com skrev ”This is one of the most assaultive, addictive albums around” og ga plata intet ringere enn 5 av 5 stjerner. Fra den yngre amerikanske garden kom Alternative Press med sitatet “Blackjazz is fierce and unrelenting, a slavering beast of an album”, mens jazzverden og Allaboutjazz.com kontret med “Blackjazz is nothing short of a progressive metal masterpiece”. Med yatzy i seksere fra norske aviser, ble «Blackjazz» en døråpner for jazzmetallbandet fra Oslo, og en milepæl i deres historie.

Dørene åpner kl. 21:00. Konsertstart kl. 22:00. Ståplasser. 18-års aldersgrense. 

Pris: 450 NOK (ordinær), 400 NOK (student, honnør)

View Event →
Aug
11
8:30 PM20:30

Helge Lien Trio

  • Verkstedet - Kulturhuset i Tromsø (map)
  • Google Calendar ICS
Foto: CF Wesenberg

Foto: CF Wesenberg

Trioen har markert seg tydelig i utlandet de siste årene; signert på et av verdens største jazz-selskaper i Tyskland og husvarm i blant annet Japan. 

Helge Lien Trio blander den klassiske jazztradisjonen med det modernistiske og frie, og vi får høre et bredt spekter at stemninger og uttrykk som spinner seg rundt Helge Liens lyriske pianospill. 


Helge Lien Trio er i april i år aktuell med sitt nye (og niende!) album, Guzuguzu, som har sterke røtter i Japan. Albumet åpner med, om ikke et brak, så med et bulder som nærmer seg langsomt. Gorogoro er begrepet for fjerne tordenskrall, og navnet på det majestetiske førstesporet som i likhet med resten av komposisjonene er signert Helge Lien. 
Titlenes tema spenner fra opplevelsen av at noe er komplett, til lyden av noe som kuttes energisk og den myke fornemmelsen av lydløst regn, shitoshito. Selv om det er tydelige variasjoner i låtenes stemning og sound, har de utgangspunkt i samme melodiske tema. En ensom blomst, Jasmine, skiller seg ut fra resten av albumet både i navn og i karakter. Her møtes det nordiske og det orientalske i en meditativ modus.

Velkommen til en aften med deilig, moderne jazzmusikk som får deg til å drømme deg langt inn i komposisjonene og dialogene som oppstår mellom Lien, Berg og Johansen på scenen.

Medvirkende: Helge Lien (piano), Frode Berg (bass), Per Oddvar Johansen (trommer)

Dørene åpner kl. 19:30. Konsertstart kl. 20:30. Unummererte sitteplasser. 18-års aldersgrense. 

Pris: 250 NOK (ordinær), 200 NOK (student, honnør, Tromsø Jazzklubb-medlemmer)

View Event →
Aug
11
7:00 PM19:00

Leagus

Foto: Marius Fiskum

Foto: Marius Fiskum

I møtet mellom pianist Herborg Rundberg og gitarist Kristian Svalestad Olstad oppstår musikk i grenseland mellom samtid, tradisjon og improvisasjon. Oktober 2016 gav de ut sin debut-fullengder «Lea Áigi» til strålende kritikker. Denne sommeren gjør de et knippe konserter med Christer Jørgensen på slagverk. 

«For alle som vil gi seg sjøl noe annet og utfordrende, anbefales så definitivt denne unike duoen.» -Tor Hammerø

Medvirkende: Herborg Rundberg (piano), Kristian Olstad (gitar og elektronikk), Christer Jørgensen (trommer).

Dørene åpner 18:30. Unummererte sitteplasser. Fri aldersgrense.

Pris: 250 NOK (ordinær), 200 NOK (student, honnør)

View Event →
Aug
10
to Aug 11

TJ Jazz Hub - Tromsø Soulvirkelag og LP-trekning

I 2016 startet festivalen klubbkonseptet «TJ Jazz Hub» som inneholdt både DJ-kvelder og jam-sessions. I år fortsetter vi konseptet med Jazz Hub under hele festivalen på forskjellige utesteder i Tromsø.

Torsdag er det Jazz Hub på Café Sånn og det er Tromsø Soulvirkelag som står for klubbstemningen. 
I tillegg til jazzy vibes vil det også loddes ut et par LP'er plukket ut av programsjefen, og det blir jazzpriser på et lite utvalg i baren.

20 års aldersgrense.
Gratis inngang.

View Event →
Aug
10
9:00 PM21:00

Ellen Andrea Wang Trio

  • Verkstedet - Kulturhuset i Tromsø (map)
  • Google Calendar ICS
Foto: Solveig Selj

Foto: Solveig Selj

Bassist og vokalist Ellen Andrea Wang har de siste årene markert seg både i Norge og utlandet som en oppfinnsom og spennende kunstner. Wangs musikk er åpen og nyskapende, og hun er ikke redd for å blande inn elementer av både pop og rock i jazzen.

I tillegg til sin solokarriere har hun bare i løpet av det siste året spilt konsert med Sting, turnert med både Manu Katché og Marilyn Mazur. 

Hun er også kjent som leder av bandet Pixel som har oppnådd stor nasjonal og internasjonal suksess og anerkjennelse.
Her har vi altså ei rå dame som mestrer mange roller; bassist, vokalist, låtskriver, produsent etc.

Til Tromsø Jazzfestival vil Wang ta med seg noen av Norges mest anerkjente musikere;
Andreas Ulvo (Mathias Eick) på tangenter og Erland Dahlen (Nils Petter Molvær, Eivind Aarseth) på trommer.

Tromsø har tidligere hatt besøk av Ellen Andrea med Pixel, og nå er vi i jazzfestivalen deres stolte av å gi dere Ellen Andrea Wangs egne trio på selveste åpningsdagen torsdag 10. august på Verkstedet i Kulturhuset. Vi gleder oss!

Medvirkende: Ellen Andrea Wang (bass, vokal), Andreas Ulvo (tangenter), Erland Dahlen (trommer).

Dørene åpner kl. 20:00. Konsertstart 21:00. Både sitte- og ståplasser. 18-års aldersgrense.

Pris: 250 NOK (ordinær), 200 NOK (student, honnør)

View Event →
Aug
10
7:00 PM19:00

Bugge Wesseltoft New Conception Of Jazz

  • Hovedscenen - Kulturhuset i Tromsø (map)
  • Google Calendar ICS

Etter ti års pause startet Bugge Wesseltoft opp bandet New Conception of Jazz igjen i forbindelse med bandets og plateselskapet Jazzland sitt 20-årsjubileum i 2016. Oppstarten i 1996 var med å skape en ny boost for europeisk jazz sammen med andre artister som Erik Truffaz (fra) og Nils Petter Molvær. Sentralt sto blandingen av elektroniske elementer og jazz, og New Conception of Jazz ble et begrep innen sjangeren “electronic jazz”. Etter 400 konserter over hele verden og 5 plateutgivelser, “New Conception of Jazz” (1996), Sharing (1998), Moving (2001), Live (2003) og Filming (2004) tok bandet i 2006 en pause. Bugge Wesseltoft startet i 2016 opp bandet igjen med helt nye unge norske musikere.

"Medlemmene er blant de mest spennende nye norske jazzmusikerne idag” uttaler Bugge. New Conception of Jazz kommer til å framføre både nytt og tidligere New Conception- materiale. 

Plateselskapet Jazzland Recordings ble startet av Bugge i 1996 og feiret også 20-årsjubileum i 2016 med rundt 100 plateutgivelser og en million solgte plater verden over med hovedsakelig norsk jazz som Atomic, Beady Belle, Torun Eriksen, Håkon Kornstad, Sidsel Endresen, Dhafer Youssef, Eivind Aarset, Ola Kvernberg, New Conception of Jazz, Come Shine, Mopti, Motif og mange flere. 

Medvirkende: Bugge Wesseltoft (keys), Hanna Paulsberg (saksofon), Oddrun Lilja Jonsdottir (gitar), Sanskriti Shrestha (tablas), Siv Øyunn Kjenstad (trommer) 

Dørene åpner kl. 18:00. Konsertstart kl. 19:00. Nummererte sitteplasser. Fri aldersgrense.

Pris: 350 NOK/300 NOK (voksen/student, honnør).

View Event →
Aug
9
7:00 PM19:00

Sanem Kalfa & George Dimitru

Se opp for denne spennende duoen!

Sanem Kalfa, vinner av Montreaux Jazz Competition, og multiinstrumentalist og komponist George Dumitriu famfører både originalt og lånt materiale på sitt morsmål (tyrkisk), portugisisk, italiensk og engelsk.
Her får publikum oppleve en musikalsk dialog som gjenspeiler den rumenske tradisjonsmusikken blandet med elementer fra moderne jazz.
“...a fine, and, for many, new sound in music” – Jazznytt, Norway.

Dørene åpner kl. 18:00. Konsertstart kl. 19:00. Fri aldersgrense.

Pris: 150 NOK/ 100 NOK (ordinær/under 18 år)

 

View Event →