Back to All Events

Bugge Wesseltoft New Conception Of Jazz

  • Hovedscenen - Kulturhuset i Tromsø (map)

Etter ti års pause startet Bugge Wesseltoft opp bandet New Conception of Jazz igjen i forbindelse med bandets og plateselskapet Jazzland sitt 20-årsjubileum i 2016. Oppstarten i 1996 var med å skape en ny boost for europeisk jazz sammen med andre artister som Erik Truffaz (fra) og Nils Petter Molvær. Sentralt sto blandingen av elektroniske elementer og jazz, og New Conception of Jazz ble et begrep innen sjangeren “electronic jazz”. Etter 400 konserter over hele verden og 5 plateutgivelser, “New Conception of Jazz” (1996), Sharing (1998), Moving (2001), Live (2003) og Filming (2004) tok bandet i 2006 en pause. Bugge Wesseltoft startet i 2016 opp bandet igjen med helt nye unge norske musikere.

"Medlemmene er blant de mest spennende nye norske jazzmusikerne idag” uttaler Bugge. New Conception of Jazz kommer til å framføre både nytt og tidligere New Conception- materiale. 

Plateselskapet Jazzland Recordings ble startet av Bugge i 1996 og feiret også 20-årsjubileum i 2016 med rundt 100 plateutgivelser og en million solgte plater verden over med hovedsakelig norsk jazz som Atomic, Beady Belle, Torun Eriksen, Håkon Kornstad, Sidsel Endresen, Dhafer Youssef, Eivind Aarset, Ola Kvernberg, New Conception of Jazz, Come Shine, Mopti, Motif og mange flere. 

Medvirkende: Bugge Wesseltoft (keys), Hanna Paulsberg (saksofon), Oddrun Lilja Jonsdottir (gitar), Sanskriti Shrestha (tablas), Siv Øyunn Kjenstad (trommer) 

Dørene åpner kl. 18:00. Konsertstart kl. 19:00. Nummererte sitteplasser. Fri aldersgrense.

Pris: 350 NOK/300 NOK (voksen/student, honnør).

Earlier Event: August 9
Sanem Kalfa & George Dimitru
Later Event: August 10
Ellen Andrea Wang Trio