Back to All Events

Shining

  • Studenthuset Driv (map)
Foto: Alexander Benjaminsen

Foto: Alexander Benjaminsen

I 2013 leverte Jørgen Munkeby bestillingsverket «Klassisk vs. Blackjazz» til festivalen, daværende Barentsjazz, og verket ble framført under åpningskonserten sammen med Tromsø Kammerorkester samme år. I år kommer Munkeby til Tromsø og Studentsamfunnet Driv med ei ganske annen besetning… nemlig Norges mest eksplosive band; Shining!

Få band har reist så langt musikalsk som dette bandet. Hjernen bak Shining er saksofonist, gitarist, vokalist og låtskriver Jørgen Munkeby. 
Shining fikk sitt store internasjonale gjennombrudd med albumet ”Blackjazz” i 2010. Allerede før plata var offisielt sluppet kom det lovord fra ledende magasiner og blogger i alle musikalske leire. Allmusic.com skrev ”This is one of the most assaultive, addictive albums around” og ga plata intet ringere enn 5 av 5 stjerner. Fra den yngre amerikanske garden kom Alternative Press med sitatet “Blackjazz is fierce and unrelenting, a slavering beast of an album”, mens jazzverden og Allaboutjazz.com kontret med “Blackjazz is nothing short of a progressive metal masterpiece”. Med yatzy i seksere fra norske aviser, ble «Blackjazz» en døråpner for jazzmetallbandet fra Oslo, og en milepæl i deres historie.

Dørene åpner kl. 21:00. Konsertstart kl. 22:00. Ståplasser. 18-års aldersgrense. 

Pris: 450 NOK (ordinær), 400 NOK (student, honnør)

Earlier Event: August 11
Helge Lien Trio