Back to All Events

Eline Hellerud Åsbakk

  • Tromsø Cable Car Sollivegen 12 9020 Tromsø Norway (map)
Foto: Håkon Elias Pettersen

Foto: Håkon Elias Pettersen

Eline Hellerud Åsbakk tok den norske jazzscenen med storm da hun gav ut sitt debutalbum i november 2015. Hun er en jazzsanger og låtskriver fra Tromsø, som lager musikk inspirert av det kjølige skandinaviske jazz-uttrykket ispedd en dæsj nordnorsk visetradisjon. Tekstene heller mot det poetiske, med poengterte stemningsbilder som er åpne for tolkning. Resultatet er musikk som kan fortelle små historier, pakket inn i stilsikker jazz. Eline har nylig fullført sin mastergrad i vokal ved Det Jyske Musikkonservatorium i Danmark og ved siden av sitt soloprosjekt er hun også med i Vokal Nord og folkpopbandet Durmål.

Vi gleder oss til å høre Eline med band på Fjellheisen på fredagen i festivalhelga.

Bandet består av:
Kjetil Jerve (piano)
Odd-Steinar Albrigtsen (gitar)
Tobias Solheim-Nilsen (trommer)
Christo Stangness (kontrabass)

Dagens Næringsliv : "Eline Hellerud Åsbakk debuterer med isende skarp og ulmende varm vokaljazz på nordnorsk. Musikken, myk som ettermiddagsbølger, skarp som drivis, varm som glørne i peisen (...) Denne gjengen har det meste: finslepen groove, sikker teft, jazzet poesi".

Ramafestival.dk: "Sangeren bringer oss ut i den nordiske naturens kjølighet med sin krystallklare vokal, og inn i varmen igjen med en helt spesiell formidlingsevne."

__________________

Eline Hellerud Åsbakk took the Norwegian jazz scene by storm when she released her debut album in November 2015. A jazz singer and song writer from Tromsø, Eline makes music inspired by the cool Scandinavian jazz expression interspersed with a dash of North Norwegian folk tradition. Her lyrics are somewhat poetic, with pointed descriptions of the atmosphere that are open to interpretation.

Eline has recently completed her Master’s degree in vocals at the Royal Academy of Music in Denmark. As well as her solo work, she is also in Vocal Nord and the folk pop band Durmål.

The band comprises: Kjetil Jerve (piano), Odd-Steinar Albrigtsen (guitar), Tobias Solheim-Nilsen (drums) and Christo Stangness (upright bass)

Earlier Event: August 12
LIV
Later Event: August 12
Hot Club de Norvège