Back to All Events

Nils Petter Molvær SOLO

  • Hildr Gastro Bar 11 Skippergata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)
molvær2016-1.jpg

Trompetisten, komponisten og produsenten Nils Petter Molvær er en pioner i den nye fusjons-musikken, hvor det programmerte møter det improviserte. Han er en musiker som tøyer grensene, og nå skal han pløye ny mark i et soloprosjekt som han vil turnere med fra 2017.
På Tromsø Jazzfestival 2016 får publikum en unik mulighet til å oppleve hans nye solo-prosjekt i den stemningsfulle bakgården til Hildr. 

Nils Petter Molvær er bindeleddet mellom stilmessige ekstremer. Her møtes jazz, ambient, house, elektronika og breakbeats, og i Molværs hender flyter lydene sammen til lydlandskaper med dyp intensitet. På hans nye konsept vil Molvær være alene på scenen, alene med trompeten, der kun musiker, instrument og scenebilde er i fokus.
Molvær og trompeten har muligheten til å bruke scenerommet på en annen måte enn tidligere, og i tillegg er scenebildet preget av lysdesigners visuelle effekter, som forsterker det musikalske inntrykket og konsertopplevelsen.

Molvær ble tidlig kjent som et av landets store, nye talenter, i takt med utviklingen av den unike stilen hans. Blant inspirasjonskildene hans er Miles Davis, Don Cherry, Billie Holiday, Brian Eno, Joni Mitchell og Bill Laswell.
Med en like stor interesse for akustisk som elektrisk musikk, og med like stort grep om pop og rock som om moderne jazz, ble Nils Petter Molvær snart en etterspurt musiker i Oslos musikkmiljø. Han har gitt ut en rekke album, og av disse er kanskje “Khmer” fra 1997 mest kjent. Sist ut var “Streamer” (2004), som har blitt kalt en feiring av Molværs livekonserter. Opptakene er gjort under konsertene hans på det legendariske Marquee i London i 2002 og på Tampere Jazz Festival i Finland samme år.

Medvirkende:
Nils Petter Molvær – trompet
David Solheim - lyddesign

_____________________

The trumpeter, composer and producer Nils Petter Molvær is a pioneer in the new fusion music, in which the programmed meets the improvised. As a musician he is renowned for pushing the limits, and he will break new ground in a solo project that he will tour with from 2017.
The audience at this year’s Tromsø Jazz Festival has a unique opportunity to experience his new solo project in the atmospheric backyard at Hildr.

Nils Petter Molvær is the link between stylistic extremes. Jazz, ambient and house music meet electronica and breakbeats and in the hands of Molvær the sounds float into soundscapes of deep intensity. With his trumpet in hand, Molvær has the ability to use the stage in a different way than previously. The musical impression and concert experience is further enhanced by the lighting designer’s visual effects.

Contributors: Nils Petter Molvær (trumpet) David Solheim (sound design)

Earlier Event: August 13
Ivan Ave
Later Event: August 14
TONJE UNSTAD - BARNEKONSERT