Back to All Events

Hot Club de Norvège

  • Hildr Gastro Bar Skippergata 11 9008 Tromsø Norway (map)

String swing-orkesteret Hot Club de Norvège er et av Norges mest bereiste liveband, og er berømte over hele verden for sin enorme spilleglede og sitt virtuose strengespill. De ansees som blant de fremste i sin stilart internasjonalt. Med utgangspunkt i og inspirasjon fra musikken til den legendariske sigøynergitaristen Django Reinhardt har de bragt string swing-tradisjonen videre. 

De har samarbeidet med flere store skikkelser innen sjangeren; vi nevner Stéphane Grappelli, Jimmy Rosenberg etc.
De har utgitt en hel del plater og bidratt på en mengde prosjekter med andre artister, som blant annet «Tanta til Beate» med Lillebjørn Nilsen som ga Spellemannprisen 1982. 

«Hot Club de Norvège har utvilsomt gjenopplivet en jazzform mange av oss var redde vi aldri skulle få høre live. Interessen for Django-tradisjonen synes å være voksende, og forhåpentligvis er denne platen den første i en serie, fremfor en engangsforeteelse.»
- Jan Evensmo

Vi inviterer til en trivelig kveld med veteranene i Hot Club de Norvége fredag 12. august. 

Gruppa består av:
Jon Larsen (gitar) 
Finn Hauge (fiolin og munnspill)
Stian Vågen Nilsen (gitar) 
Svein Aarbostad (kontrabass)

__________________

The string swing orchestra Hot Club de Norvège is one of Norway’s most well-travelled live bands. They are famous worldwide for their enormous joy of playing and virtuoso string play, and are rated among the very best in their style internationally. Their music is based on and inspired by the music of the legendary gypsy guitarist Django Reinhardt. Hot Club de Norvège has collaborated with several of the musical style’s big characters, such as Stéphane Grappelli and Jimmy Rosenberg. They have released a long list of albums and collaborated with other artists on a variety of projects, including "Tanta til Beate" with Lillebjørn Nilsen in 1982, which resulted in the prestigious Spellemann Award.

Hot Club de Norvège is: Jon Larsen (guitar),  Finn Hauge (violin and harmonica), Per Frydenlund (guitar) andSvein Aarbostad (upright bass)

Earlier Event: August 12
Eline Hellerud Åsbakk
Later Event: August 12
Guro Von Germeten