Back to All Events

LIV

  • Tromsø Cable Car 12 Sollivegen Tromsø, Troms, 9020 Norway (map)

På Fjellheisen denne fredagskvelden under Tromsø Jazzfestival får publikum oppleve en konsert litt utenom det vanlige. 

Dette fransk-norske samarbeidet startet i 2013-2014 da Thierry Girault bodde og arbeidet i Tromsø som komponist for byens storband. I løpet av sitt opphold i Tromsø møtte han Liv Hanne Haugen og Øystein Blix som han startet et musikalsk samarbeid utforske improvisasjon og eksperimentering med. Etter litt ble også den franske gitaristen, Alain Kawczak med på laget - og sammen dannet de bandet LIV.

Siden da har de turnert jevnlig og spilte konserter i Frankrike, Sveits og Norge. 
Lyden av LIV er en blanding av tradisjonelle sanger, pop og improvisert musikk inspirert av romslighet av naturen i den nordlige delen av Norge.
LIV er et kollektiv av musikere fra Frankrike og Norge som hver bringer i sine personlige uttrykk og stiler som blandes inn i et veggteppe av lyd og bilder - alltid i bevegelse.

«De skapar en helt underbar musik ihop. där gränserna ständigt upplöses utan att det känns sökt. Jazz, jojk, lite drag av electronica med mera får plats i deras musik. Många sfäriska stämningar att drömma sig bort i varierat med mera formade låtar.» - Andreas Lagercrantz om LIVs «Kemedu» 

www.livkemedu.com

LIV er:
Liv Hanne Haugen (stemme, dans)
Thierry Girault (piano)
Øystein Bjørn Blix (trombone og stemme)
Alain Kawczak (gitar)

____________________________

The audience at the upper station of the Tromsø Cable Car this Friday evening will be treated to a concert a little out of the ordinary.

This French-Norwegian collaboration started in 2013-2014 when Thierry Girault lived and worked in Tromsø as a composer for the city’s big band. During his time in Tromsø, he met Liv Hanne Haugen and Øystein Blix and the three started a musical collaboration of improvisation and experimentation. They were soon joined by the French guitarist Alain Kawczak and formed the band LIV.

The band has toured regularly and played concerts in France, Switzerland and Norway. The sound of LIV is a mix of traditional songs, pop and improvised music inspired by the wide spaces in the North Norwegian nature.

LIV comprises: Liv Hanne Haugen (voice, dance), Thierry Girault (piano), Øystein Bjørn Blix (trombone and voice) and Alain Kawczak (guitar)

Earlier Event: August 12
Blåsjel
Later Event: August 12
Eline Hellerud Åsbakk