Back to All Events

Elle Márjá

  • Tromsø Cable Car 12 Sollivegen 9020 Tromsø Norway (map)
Foto: Knut Åserud

Foto: Knut Åserud

Elle Marja er Sapmis nye stemme. Hun kommer fra en tradisjonell reindriftsfamilie, og tekstene er sterkt forankret i den samiske kulturen. Vakre skildringer av gjøkens kall om våren og reinsdyrenes ferd mot vårbeitet veksler med gripende historier fra en mørkere side av livet i pakt med naturen.
Musikken hennes er urban popmusikk, speilet i verdenen hun kommer fra. Kjølig, arktisk, elektronisk musikk farget av jazz, world music og tradisjonell samisk musikk. 

Ved siden av å lage musikk er Eira filmskaper og har laget flere anerkjente og prisvinnende kortfilmer og musikkvideoer, blant annet kortfilmen Iditsilba som skildrer undertrykkingen av samiske kvinner i forrige århundre.

Elle Marja og bandet hennes har blitt hyllet av et unisont kritikerkorps for sine vakre konserter. Eira tar med sin bakgrunn som filmskaper til konsertscenen, og legger vekt på å få til et liveuttrykk hvor musikken og det visuelle går hånd i hånd. 

Eira blir an mange sett på som den nye store stemmen fra Sapmi, og det er med stor glede at Tromsø Jazzfestival kan presentere henne og bandet for et større publikum i Tromsø under åpningskonserten på årets festival.

___________

Elle Márjá is the new voice of the indigenous Sami people. She comes from a traditional reindeer herding family and her lyrics have a strong link with the Sami culture. Beautiful depictions of the call of the cuckoo in the spring and the annual migration of the reindeer towards their spring pastures alternate with poignant stories from a darker side of life in harmony with the nature. Her music is urban pop, mirrored in the world from which she originates. Cold, Arctic, electronic music coloured by jazz, world music and traditional Sami music.

As well as being a musician, she is a film maker and has produced award-winning short films and music videos. She brings that unique background to the concert stage, where she emphasizes combining musical art with visual art. Elle Márjá and her band have received rave reviews for their beautiful concerts.

Tromsø Jazz Festival is thrilled to present Elle Márjá and her band to a wider Tromsø audience during the opening concert of this year’s festival.

Later Event: August 11
Hallgeir Pedersen