Back to All Events

Sarah McKenzie Quartet

  • Kulturhuset Tromsø 1 Erling Bangsunds plass 9008 Tromsø Norway (map)
Foto: Philippe LEVY-STAB

Foto: Philippe LEVY-STAB

Søndag 14. august avsluttes Tromsø Jazzfestival med en av de største vokal- og jazz-talentene verden har sett i dette århundret, og av flere omtalt som den nye Diana Krall.

For 3 år siden ble det Australske vokalfenomenet Sarah McKenzie oppdaget da hun deltok i en konkurranse i Umbria. Dette førte raskt videre til tilbud om studieplass på den anerkjente skolen Berklee hvor hun umiddelbart ble fanget opp av labelen Impulse.
Hennes ferske platedebut «We Could Be Lovers», som inneholder en blanding av egne komposisjoner og standardlåter fra blant andre Gershwin og Ellington, gikk rett til topps på jazz-listene i Frankrike og Tyskland og hun har raskt blitt en favoritt hos både presse og publikum.

27 åringen har vunnet ARIA-pris i hjemlandet for beste jazz-album, og har spilt konserter i blant annet i Royal Albert Hall og på jazzfestivalen i Wien.

«Sarah McKenzie is a musical marvel. She sings with the kind of phrasing that only a true jazz singer can come up with while her groove of the piano is the stuff that makes people want to play jazz. Don’t miss a chance to hear this lady perform live!» (James Morrison).

Velkommen til ei deilig avslutning av årets festival i Storsalen på Kulturhuset!

___________________

The Tromsø Jazz Festival concludes on Sunday 14 August with one of the biggest vocal and jazz talents the world has seen this century. Many describe her as the “new Diana Krall”.

The Australian vocal phenomenon Sarah McKenzie was discovered three years ago when she participated in a competition in Umbria. This quickly led to the offer of a place at the prestigious Berklee College of Music where she was immediately signed by the record label Impulse.
Her recent debut album, We Could Be Lovers, contains a mix of self-composed songs and standard tunes from the likes of Gershwin and Ellington. The album went straight to the top of the jazz charts in both France and Germany and she became an instant favourite with the media and public alike. The 27-year-old Australian has played concerts at the Royal Albert Hall and the Vienna Jazz Festival.

Earlier Event: August 14
Freedoms Trio