Back to All Events

Hallgeir Pedersen

  • Tromsø Cable Car 12 Sollivegen 9020 Tromsø Norway (map)
Foto: Freddy Ludvik

Foto: Freddy Ludvik

Hallgeir Pedersen er en av Nord-Norges viktigste og mest markante jazzartister. Han har i løpet av sin karriere blitt tillagt mange navn av media lydende som «Bebop-kongen» og «Fantomet fra Øksfjord». Pedersens komposisjoner har blitt absorbert av jazzmiljøet som nye «standards». 
Som gitarist er han teknisk vidunderlig, med en fraseringsevne, tone og «touch» som er unik. Pedersens syngende spill preges av stor kreativitet, en særpreget varm og funky tone samt fantastisk teknikk og time. Som artist er han kjent som en glitrende kommunikator og lun formidler der varene leveres med smittende spilleglede, varme og råskap. 

Publikum kan forvente seg hardt swingene jazz, med impulser både fra rock, funk og klassisk. Dette avløses på en naturlig måte av vare blålyriske stemninger utført med en timing, musikalitet, trøkk og virtuositet som kan gi enhver tilskuer hakeslepp.

Til Tromsø Jazzfestival tar Hallgeir Pedersen med seg Odd-Erling Simensen på bass og Tobias Solheim-Nilsen på trommer:
Odd-Erling Simensen har markert seg som en av de mest bunnsolide bassister i Nord-Norge.  Hans linjespill er i toppklasse og han spiller Bass med stor «B» - Bass i dette tilfellet betyr «Basement»! 
Den unge, men allerede så erfarne trommisen, Tobias Solheim-Nilsen, har utdannelse fra Musikkonservatoriet i Tromsø og har vært en viktig del av musikkmiljøet i Tromsø og Nord-Norge de siste årene. Hans frie og kreative trommespill vekker raskt lytternes nysgjerrighet. 

Det blir en fryd å få høre disse tre musikerne sammen på Fjellheisen denne torsdagskvelden i august.

____________________

Hallgeir Pedersen is one of North Norway’s main and most prominent jazz artists. During his long career, he has been given many names by the media such as “The Bebop King” and “The Phantom of Øksfjord”.

He is a technically wonderful guitarist with phrasing ability, tone and “touch” that are unique. Pedersen’s music is characterized by a high level of creativity, a distinctive warm and funky tone and fantastic technique and timing. He’s known as a brilliant communicator who produces the goods with infectious joy, warmth and rawness. The audience can expect hard swing jazz, with influences from both rock, funk and classical.

Hallgeir Pedersen will be joined at the Tromsø Jazz Festival by Odd-Erling Simensen on bass and Tobias Solheim Nilsen on drums. Odd-Erling Simensen has distinguished himself as one of the most rock solid bass players in Northern Norway, while Tobias Solheim Nilsen is a young but already very experienced drummer. It will be a delight to hear these three musicians together at the upper station of the Tromsø Cable Car.

Earlier Event: August 11
Elle Márjá
Later Event: August 11
Terje Rypdal + Elephant9