Back to All Events

Guro Von Germeten

  • Hildr Gastro Bar 11 Skippergata 9008 Tromsø Norway (map)
Foto: Frida Kildal

Foto: Frida Kildal

Hun har blitt beskrevet som en kvinnelig Tom Waits, Kaizers Orchestras skumle lillesøster eller Kate Bush på Edith Piaf- piller, men mest av alt er hun så inderlig seg selv: Guro von Germeten, "hun med det røde trekkspillet". Guro leverer egenkomponerte låter i en smakfull og organisk miks av vintage jazz, balkanske takter, smektende popmelodier og lidenskapelige chansons, med en stor stemme og et hjerte av pur lidenskap. Høsten 2015 slapp Guro sin tredje plate, Jeg fant en bit av deg - denne gangen på norsk til svært gode kritikker av publikum og presse. 

De siste årene har Guro von Germeten vært Vienna International Accordion Festivals ansikt utad og har prydet forsiden av norske Jazznytt, samt drevet med omfattende festival- og turnevirksomhet, i Norge, Tyskland, Sveits og Østerrike, deriblant på Canal Street, By:Larm, Slottsfjell, Kongsberg Jazzfestival, Festspillene i Nord-Norge og Festspillene i Vestfold. 
I tillegg til en rekke live-opptredener på NRK og TV2 fikk hun også det ærefulle oppdraget å spille for Aung San Suu Kiy da hun hentet sin nobelpris i Norge. I 2014 ble hun tildelt Prøysens Kunststipend i forbindelse med jubileumsåret. I 2016 mottok hun statens kunstnerstipend for populærkomponister.

"Guro von Germeten igjen posisjonerer seg som noe av det meste spennende her til lands innenfor et vidt popjazzlandskap"
Terningkast 6 - Hamar Arbeiderblad

Guro von Germeten band:
Guro von Germeten (vokal, trekkspill)
Line Grenheim (fele)
Even Helte Hermansen (gitar)
Sebastian Haugen-Markussen (kontrabass)
Christian Svensson (trommer)

_______________________

Guro von Germeten has been described as a female Tom Waits, Kaizers Orchestra’s spooky little sister or Kate Bush on Edith Piaf pills, but most of all she so sincerely herself: Guro von Germeten, “the woman with the red accordion”. Guro performs self-composed songs with a tasteful and organic mix of vintage jazz, Balkan beats, sentimental pop melodies and passionate chansons with a great voice and a heart of pure passion. Her third album, "Jeg fant en bit av deg", gained rave reviews from the public and critics alike after being released in the autumn of 2015.
In recent years, Guro von Germeten has been the public face of the Vienna International Accordion Festival, graced the cover of Norwegian "Jazznytt" and toured extensively in Norway, Germany, Switzerland and Austria. She also received the honour of playing live when Aung San Suu Kyi finally came to Norway to receive her Nobel Peace Prize in Norway. Earlier this year Guro received a state artist scholarship for popular composers.

Earlier Event: August 12
Hot Club de Norvège
Later Event: August 13
Tonje Unstad - barnekonsert