Back to All Events

Terje Rypdal + Elephant9

  • Kulturhuset Tromsø 1 Erling Bangsunds plass 9008 Tromsø Norway (map)
Foto: Hans Petter Heggli

Foto: Hans Petter Heggli

Foto: Oliver Heisch

Foto: Oliver Heisch

Elephant9 er et musikalsk monster man knapt har sett sidestykke til - I Norge eller i internasjonal sammenheng.

Dette høres ut som en voldsom uttalelse, men i tilfellet Elephant9 er den sann. Det er deres stadig økende publikum bevis på.
Musikk er sterkest når den føles fri, levende, dynamisk, suggerende og gjerne også sjokkerende. I en tid der musikk som oftest er låst til digitale verktøy, satte format og tidsrammer, er det forfriskende å være vitne til motstykket.

Medlemmene - som har fartstid i Bigbang, Shining, Motorpsycho, Supersilent og en rekke andre konstellasjoner, har i Elephant9 funnet den ultimate plattformen for å speile sine mange influenser og egen musikalitet.

Gjennom Torstein Lofthus sitt hasardiøse trommespill, bassist Nikolai Hængsle Eilertsens stramme rytmiske regi og Ståle Storløkkens kompromissløse og fargerike orgel og syntheskapader, skaper trioen musikk som får voksne mennesker til å gi seg hen og banne i glede
og tørke tårer samtidig.

Terje Rypdal er en levende legende, og er svært anerkjent både hjemme i Norge og i utlandet. Han har vært med på å skrive norsk musikkhistorie helt siden tidlig på 60tallet da han spilte i The Vanguards og The Dream. I gjennom årene han samarbeidet med Jan
Garbarek, Jon Christensen, Mari Boine, Supersilent - og lista blir bare lengre og lengre. Han har mottatt en rekke priser for sitt musikalske arbeid, da blant annet Spellemanns hederspris i 2005. Rypdal har flere egne utgivelser på det respekterte tyske selskapet ECM.

Nå skal hans fortsatt vitale og unike stil oppleves sammen med et band som klarer å være solide og overraskende på én gang. Vi gleder oss til at Elephant9 og Terje Rypdal sammen skal være med på å kick-starte årets Tromsø Jazzfestival med en temperamentsfyllt konsert på Verkstedet torsdag 11. august kl. 22:00.

På scenen får publikum oppleve:
Terje Rypdal (gitar)
Ståle Storløkken (tangenter)
Nikolai Hængsle Eilertsen (el-bass)
Torstein Lofthus (trommesett)

______________________

Elephant9 is a musical monster that you are unlikely to have seen the likes of before – in Norway or internationally. Through Torstein Lofthus’ risky drumming, bassist Nikolai Eilertsen Hængsle Eilertsen’s strict rhythmic direction and Ståle Storløkken’s unapologetic and colourful organ and synthesizer escapades, the trio creates music that makes adults surrender and swear in joy while wiping tears from their eyes. Terje Rypdal is a living legend, and is highly respected here in Norway and abroad.
You can now experience his vital and unique style together with a band that manages to be both solid and surprising at the same time. We are delighted that Elephant9 and Terje Rypdal are joining forces to kick-start this year’s Tromsø Jazz Festival with a temperamental concert on Thursday 11 August at 22.00 (10pm).

Musicians: Terje Rypdal (guitar) Ståle Storløkken (organ / synthesizer) Nikolai Hængsle Eilertsen (bass) Torstein Lofthus (drums)

Earlier Event: August 11
Hallgeir Pedersen
Later Event: August 11
Tromsø Jazzfestival JAZZ HUB