Back to All Events

Ivan Ave

  • Hildr Gastro Bar 11 Skippergata 9008 Tromsø Norway (map)
Foto: Even Suseg

Foto: Even Suseg

Vi har gleden av å presentere Ivan Ave i Tromsø Jazzfestivals urbane del av programmet lørdag 13. august kl. 20:30 i bakgården på Hildr.

I løpet av 2016 har Ivan Ave (Mutual Intentions) vært på europaturné i forbindelse med sitt siste album, «Helping Hands», som ble sluppet i februar i år. Plata er Ivan Aves solo debut-album og er produsert av Los Angeles-baserte Mndsgn (Stones Throw). Av hans nye uttrykk kan du forvente deg svevende beats og ektefølte låter fra en av norsk hiphops mest spennende artister. 

Ivan Aves særegne tonalitet og jazz-inspirerte sound, kombinert med en enestående teft for tekst, flow, produksjoner og hiphop-historiske referanser, skiller han seg fra mylderet av norsk raps ofte mer pubertale uttrykk. Samarbeidet med den Los Angeles-baserte produsenten Mndsgn har gitt et musikalsk utrykk som anbefales like mye til tilhengere av hiphopens såkalte «gullalder», så vel som fans av dagens progressive hiphop. 

Etter Ivan Aves debut-EP ‘Low Jams’ har 27-åringen fra Vinje blitt hyllet som Norges beste engelskspråklige rapper. Han har i tillegg høstet ros i inn- og utland og har allerede opptrett på festivaler som Øya (2014) og Slottsfjell (2015), samt større og mindre klubber i Oslo, Berlin, New York og Paris.

For Tromsø Jazzfestival vil besetningen være:
Ivan Ave (vokal)
Kristoffer Eikrem (trompet) 
Fredfades (DJ) Arthur «Dr Kay» Piene (tangenter)

_____________________

We have the pleasure of presenting Ivan Ave in the urban part of the Tromsø Jazz Festival programme on Saturday 13 August at 20:30 (8.30pm).

Ivan Ave (Mutual Intentions) has been on a European tour in 2016 with his latest album, Helping Hands, which was released in February. This is Ivan Ave’s debut solo album and is produced by Los Angeles-based Mndsgn (Stones Throw).

Ivan Ave’s characteristic tonality and jazz-influenced sound combined with an exceptional flair for text, flow, productions and references to hip-hop history distinguish him from the myriad of Norwegian rap’s often more pubertal expression. His collaboration with the Los Angeles-based producer Mndsgn has resulted in a musical expression that can be recommended to both fans of hip-hop’s so-called “golden age” and fans of today’s progressive hip-hop.

Ivan Ave (vocals), Kristoffer Eikrem (trumpet),  Fredfades (DJ) Arthur “Dr Kay” Piene (keyboard)

Earlier Event: August 13
Frio - En trio
Later Event: August 13
Nils Petter Molvær SOLO