Back to All Events

Sergej Schroeter med band

  • Storgata 108 108 Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)
Foto: Heidi Rossow

Foto: Heidi Rossow

Klarinettisten Sergej Schroeter har etter to år som student ved Konservatoriet i Tromsø etablert seg som en aktiv aktør i byens musikkliv. I tillegg til et stadig økende antall egne konserter, har han hatt prosjekter med blant andre Eline Hellerud Åsbakk, Ida Løvheim, Alexander Aarøen Pedersen og trioen Tre Strenge Menn. Med sin bakgrunn fra blant annet klezmer- og klassisk musikk, komponerer han jazz som beveger seg i skjæringspunktet mellom sjangrene.

Med seg på laget har han fått Thomas Ragnar Larsen (gitar), Dag Okstad (bass) og Christer Jørgensen (slagverk). Musikere som har vært aktive i en haug med prosjekter i Tromsø de siste årene, og som sammen har turnért med bluesbandet BarrelHouse - Vinnere av NordNorsk Mesterskap i Blues 2013. Felles ligger endog kjærligheten for jazz og improvisert musikk, og en litt over gjennomsnittlig stor glede over å få spille med hverandre.

__________________

After two years as a student at the Music Conservatory in Tromsø, clarinettist Sergej Schroeter has already made his mark on the city’s music scene. In addition to an increasing number of concerts, he has collaborated with the likes of Eline Hellerud Åsbakk, Ida Løvheim, Alexander Aarøen Pedersen and the string swing trio Tre Strenge Menn. From a background of klezmer and classical music, Schroeter composes jazz at the meeting point between the two genres.

He will be joined by Thomas Ragnar Larsen (guitar), Dag Okstad (bass) and Christer Jørgensen (drums). This trio has been active on the music scene in Tromsø for a number of years and has toured with blues band BarrelHouse, which won the North Norwegian Blues Championship in 2013. They all share a love for jazz and improvised music, and an above average joy of playing together.

Earlier Event: August 13
Tonje Unstad - barnekonsert
Later Event: August 13
Shoeshine Boys & Ellen Birath