Back to All Events

ALEKSANDER KOSTOPOULOS

  • Verkstedet | Kulturhuset i Tromsø Erling Bangsunds plass 1 Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)
Photo by Audun Selnes

Photo by Audun Selnes

"Aleksander Kostopoulos fletter sammen varme og kjølige elementer til en elegant og skjør miks, i sin nye singel «Kusolda»." Deichman Musikkbloggen

"..en av landsdelens mest kreative slagverkere" Helge Matland, iTromsø

"en svært talentfull og ettertraktet trommeslager, en av landsdelens mest travle, som har spilt med en rekke store artister som for eksempel Mari Boine og Moddi." Svein Snefjellå, BodøNu

Aleksander Kostopoulos er en av Nord-Norges mest aktive musikere, mest kjent som trommeslager og perkusjonist for artister som Mari Boine, Adjagas, Moddi, Marthe Valle, ISÁK og rockeduoen Pil & Bue. Med det kommende debutalbumet «Faleo» står Kostopoulos for første gang på egne ben som vokalist, låtskriver og soloartist.

Når en trommeslager går solo vil man kanskje forvente en tydeligere rendyrking av det rytmiske, men bruken av samples og falsettvokal tar Kostopoulos i en mer melodisk og atmosfærisk retning. Sigur Rós, Bon Iver, Biosphere og Dj Shadow kan trekkes frem som sentrale musikalske innflytelser. Sjangermessig befinner han seg et sted mellom ambient, indie, hiphop, pop og jazz.

Med «Faleo» er Kostopoulos også med på å utvide hva som forbindes med singer/songwriter-konseptet. Sju av de ni låtene du får høre er spilt inn live i studio med Kostopoulos bak både samples, trommesett og sang. Slik presenteres også låtene når de spilles live på konsert.

Albumet er innspilt i Kysten Studio i Tromsø, produsert av Rudi Nikolaisen, mikset av Ariel Joshua Sivertsen og mastret av Brad Blackwood.

Konserten har 18-års aldersgrense. Vergeordning kan være tilgjengelig, ta kontakt HER.

Solgte billetter refunderes ikke.

Dørene åpner kl. 18:00. 

Earlier Event: August 10
HERKULES