Back to All Events

JUNO // STEAMDOME III

  • Hildr 11 Skippergata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)
Photo by Andre Løyning

Photo by Andre Løyning

STEAMDOME

Ola Kvernbergs Steamdome ble først til som et samarbeidsprosjekt med Moldejazz og Trondheim Jazzfestival i 2016. I løpet av de siste årene har det utviklet seg til å bli Kvernbergs musikalske hovedprosjekt. Det spellemannsnominerte første albumet ble sluppet på Grappa Musikkforlag 1.desember 2017, og sjeldent har et instrumentalt album som dette fått like bred anerkjennelse fra musikkpressen. 


Steamdome er rendyrket perkussiv musikk. Progressiv og brutalt fremadstormende som et løpsk tog. Livsbejaende, surrealistisk og svulmende som Sergio Leones spaghetti-westerns. Steamdome damper av visuell energi. Musikken snor seg mellom steile klipper, enorme panorama, krappe svinger, stup og nattlandskap hvor det eneste holdepunktet du har, er den suggerende rytmen fra et tog som aldri stanser.


Ola Kvernberg har håndplukket et hardtslående maskineri av musikere, og på Tromsø Jazzfestival står Ola Kvernberg på scenen sammen med Erik Nylander (Mechanical Fair, Liarbird) og Nikolai Hængsle Eilertsen (Elephant9, BigBang) som power-trioen STEAMDOME III.

JUNO

JUNO har sitt utspring fra den velrennomerte jazzlinja på NTNU, og spiller originale komposisjoner som utforsker grenseområdet mellom fri og arrangert musikk. Den uvanlige besetningen gir musikken et karakteristisk preg, og i landskapet blant rytmiske motiver og organisk samspill, kombineres kompleksitet og fengende lekenhet. Høsten 2017 var JUNO plukket ut til å være med på Oslo Jazzfestivals «Nordic Showcase», og de har også spilt på hovedprogrammet til Feminalen, Bodø Jazz Open, Skien Jazzfest, Jazzfest i Trondheim og Vinterjazz i Århus.

Bandet består av: Thea Ellingsen Grant, vokal Malin Dahl Ødegård, vokal Mona Krogstad, tenorsaksofon Georgia Wartel Collins, kontrabass Ingvald Vassbø, trommer

Dette arrangementet er et samarbeid med Tromsø Jazzklubb.

Solgte billetter refunderes ikke.

NB: Arrangementet er ute i bakgården. Husk varme kle!

Dørene åpner kl. 19:00.

18 års aldersgrense.

Earlier Event: August 11
JUNO
Later Event: August 11
TJ JAZZ HUB - JAM