Back to All Events

Steamdome III

  • Verkstedet, Kulturhuset i Tromsø Erling Bangsunds plass 1 Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)
 Photo by Andre Løyning

Photo by Andre Løyning

Ola Kvernbergs Steamdome ble først til som et samarbeidsprosjekt med Moldejazz og Trondheim Jazzfestival i 2016. I løpet av de siste årene har det utviklet seg til å bli Kvernbergs musikalske hovedprosjekt. Det spellemannsnominerte første albumet ble sluppet på Grappa Musikkforlag 1.desember 2017, og sjeldent har et instrumentalt album som dette fått like bred anerkjennelse fra musikkpressen. 


Steamdome er rendyrket perkussiv musikk. Progressiv og brutalt fremadstormende som et løpsk tog. Livsbejaende, surrealistisk og svulmende som Sergio Leones spaghetti-westerns. Steamdome damper av visuell energi. Musikken snor seg mellom steile klipper, enorme panorama, krappe svinger, stup og nattlandskap hvor det eneste holdepunktet du har, er den suggerende rytmen fra et tog som aldri stanser.


Ola Kvernberg har håndplukket et hardtslående maskineri av musikere, og på Tromsø Jazzfestival står Ola Kvernberg på scenen sammen med Erik Nylander (Mechanical Fair, Liarbird) og Nikolai Hængsle Eilertsen (Elephant9, BigBang) som power-trioen STEAMDOME III.

Konserten har 18-års aldersgrense. Vergeordning kan være tilgjengelig, ta kontakt HER.

Solgte billetter refunderes ikke.

Earlier Event: August 10
CORY HENRY AND THE FUNK APOSTLES