Back to All Events

JOHN PÅL INDERBERG TRIO

  • Bardus 9008 Tromsø Norway (map)

John Pål Inderberg har for lengst satt klare spor i den norske jazzen. Med sans for et musikalsk spontant uttrykk har han turnert i en årrekke og gledet publikum med leken musikalitet og mye humor. I trio med Håkon Mjåset og Trygve Waldemar Fiske rendyrker de gamle låter, noen ganger med nye linjer, andre ganger med gamle vers, og ofte med alt i ett drag. Tre generasjoner musikere i samme lekegrind med forkjærlighet for swing!

Gjennom en lang og høyst respektabel karriere har Inderberg spilt og gitt ut plater med blant andre Lee Konitz, Warne Marsh, Chet Baker og Bob Brookmeyer. Listen fortsetter og er lang! Som medlem i Gil Evans Scandinavian Ensemble var Steinkjeringen med på innspillinger som står som milpæler innen Lennie Tristano-skolen og internasjonal jazz forøvrig.

Inderberg representerer selve kjernen og kontinuiteten i norsk jazzliv gjennom flere tiår. Som en av drivkreftene rundt den anerkjente Jazzlinja ved NTNU i Trondheim har han også vært mentor for mange generasjoner av norske jazzmusikere.

Inderbergs norske røtter har alltid stått sterkt i hans kunstneriske virke og hans samarbeider med artister som Sondre Bratland, Jan Erik Vold og Henning Sommero har vært tydelig definerende for nordisk og skandinavisk jazz.

Med seg har han to yngre, men svært meriterte musikere. Fiske har allerede satt spor i norsk jazzliv med gruppa Waldemar 4. Mjåset er tre ganger spellemannsprisvinner, med internasjonale samarbeider på CVen: Chick Corea, Michael Brecker og Jan Garbarek for å nevne noen. Begge er selvfølgelig tidligere elever av Inderberg.

Dette blir en minneverdig kveld som innkapsler svært mye av moderne norsk jazztradisjon i en opplevelse.

Dørene åpner kl. 18:00.

18 års aldersgrense.

Later Event: August 9
HANNE HUKKELBERG