Tromsø Jazzfestival

Tromsø Jazzfestival er en årlig sommerfestival i Tromsø, som ble arrangert for første gang 11. - 14. august 2016. I 2019 går festivalen av stabelen 8. - 11. august.

 Vi ønsker å skape gode konsert- og jazzopplevelser for både Tromsøværinger og tilreisende, i og rundt Tromsø by. Programmet vårt skal gjenspeile både det sterke jazzmiljøet vi har i Nord-Norge, og noe av det beste fra den nasjonale og internasjonale jazzscenen. 

Allerede i 2006 så Barentsjazz - Tromsø Internasjonale Jazzfestival dagens lys. Festivalen ble avholdt 9 år på rad under dette navnet, sent på høsten når mørketiden slo inn over Nord-Norge. Konkurransen med julebord, eksamenslesning og juleforberedelser ble imidlertid for stor, og styret besluttet derfor å endre konseptet til festivalen. Den siste utgaven av Barentsjazz ble avholdt 25.-29.november 2015. I 2016 hadde festivalen 10års-jubileum og vi feiret med en suksessfull re-lansering!

Festivalen har siden starten vært støttet av Tromsø kommune, Troms fylkeskommune og Norsk kulturråd. Omleggingen fra en vinterfestival til en sommerfestival, med tilhørende konseptendring og navneskifte, er muliggjort av en 2-årig støtte fra Troms fylkeskommunes Næringsfond.

Vi er svært takknemlige, og håper at så mange som mulig får glede av festivalen vår!