Back to All Events

KJETIL MULELID TRIO

  • Kulturhuset - Lillescenen Erling Bangsunds plass 1 TROMSØ (map)
Photo by Leikny Havik Skjærseth

Photo by Leikny Havik Skjærseth

(English presentation below)

Kjetil Mulelid Trio slapp sin debutplate «Not Nearly Enough to Buy a House» sent i 2017 på det prestigetunge norske plateselskapet Rune Grammofon, med sitt rykte for å håndplukke noe av det mest interessante innenfor skandinavisk jazz, eksperimentell- og improvisasjonsmusikk.

Trioen har vært svært positivt omtalt i magasiner som «The Wire» og «The New York City Jazz Record», og ble av Jez Nelson omtalt som «Best of the year" i den britiske radioen Jazz FM. De tre medlemmene er uten tvil noen av de mest interessante fra Norges jazzmusikere, med fjorårets spellemansvinner Bjørn Marius Hegge på kontrabass, spellemannsnominerte Andreas Winther på trommer, og pianist Kjetil Mulelid, kjent fra andre prosjekter som Wako og Kjemilie. Sammen danner de en klassisk akustisk pianotrio med fokus på Mulelid sine energiske og harmonisk rike komposisjoner med vakre melodier, og komplekse rytmer. Trioen innbefatter følelsen av ro og en utfoldende tekstur og lydverden i deres musikk, men de er hele tiden i et intenst samspill hvor improvisasjon tar musikken videre til et knutepunkt mellom de tre musikernes ulike musikalske erfaringer. 

Medvirkende
Kjetil A. Mulelid - piano
Bjørn Marius Hegge - kontrabass
Andreas Winther - trommer 

The Kjetil Mulelid Trio released their debut album “Not Nearly Enough To Buy A House" in late 2017 on Norway's prestigious Rune Grammofon label, with its reputation for hand-picking some of the best experimental electronic, jazz and improvised music from Scandinavia.

Its artists have been heavily featured in magazines such as ‘The Wire’ and ‘Plan B’. Indeed, this piano trio consists of some of Norway's most exciting young jazz musicians, whose members are heavily involved in projects such as Norwegian Grammy winners ‘Hegge’ and Grammy nominees ‘Megalodon Collective,’ among other projects stemming from the creative milieu in the Jazz Department of the Trondheim Conservatory of Music. Here though, the focus is pared back to the classic acoustic piano trio featuring, predominantly, Mulelid’s beguiling compositions expertly balancing energetic, rhythmically complex and harmonically rich music with beautiful evocative melodies. While the trio incorporates that sense of calm, unhurried yet constantly unfolding sound world which is distinctively Scandinavian, Mulelid, in concert with bassist Bjørn Marius Hegge and drummer Andreas Winther, effortlessly conjure additional layers, tones and textures, based upon group improvisations, and informed, in large part, by each others diverse musical experiences.

Personnel
Kjetil A. Mulelid - piano                       
Andreas Winther - drums                    
Bjørn Marius Hegge - double bass

The doors open 30 minutes before.
Free seating & standing places
Age limit: 18 years.
Under 18? Conntact us here.
Accessible tickets are available.
Sold tickets are not refundable.

Dørene åpner 30 minutter før konsertstart.
Sitteplasser & ståplasser
Konserten har 18 års aldersgrense.
Vergeordning kan være tilgjengelig.
Ta kontakt HER
Ledsagerbevis godkjennes såfremt gjesten har billett eller festivalpass.
Ledsager trenger ikke billett eller festivalpass.
Solgte billetter refunderes ikke.

 
 
Earlier Event: August 10
Barnas Jazzfestival
Later Event: August 10
TRESKATRESK