Back to All Events

MARIE VANGEN

  • Storgata Camping 5 Storgata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)
Photo by Knut Åserud

Photo by Knut Åserud

(English presentation below)

Noen ganger er man bare nødt til å stoppe opp og lytte. Marie Vangen fra Tromsø synger med en sjelden nerve og nærhet, som gjør det nesten umulig å ikke bli revet med. Med en fantastisk fortellerevne og en herlig kombo av eleganse og sjarm inviterer hun sitt publikum inn i et varmt og melodisk landskap hvor hennes knallsterke tekster står helt sentralt. Maries refleksjoner over livets lyse og mørke sider er lette å kjenne seg igjen i, og fremkaller ofte både tårer og latter hos publikum.

Den 15. mars ga Marie ut singelen «Little Can We Do About the Rain», hvor også Arctic Philharmonic medvirker. Sangen, som har fått strålende kritikker, er sterkt inspirert av hennes gamle farmor, som nøkternt men presist oppsummerer 94 års livserfaring slik: «Du vet, vi må bare ta det som kommer...». Låten er den første smakebiten fra Maries første fullskala album som skal lanseres tidlig i 2020. Albumet produseres av den prisbelønte produsenten Svein Schultz. For tiden er Marie aktuell med en rekke duokonserter rundt omkring i Troms fylke sammen med sin makker, Tore Bruvoll, på gitar.

I oktober 2018 slapp Marie sin første singel på nordnorsk. «Det e her vi tar farvel» er en utilslørt og ærlig beskrivelse av tanker som raser rundt i oss når vi må slippe taket i noen som har stått oss nær. I følge henne selv er «Det e her vi tar farvel» en sang til dem som måtte trenge den. Som de fleste av Maries låter er den skrevet i samarbeid med den kjente samiske gitaristen og komponisten, Roger Ludvigsen. Den ledsages av en vakker musikkvideo innspilt i den golde men mektige skjærgården utenfor Tromsø. Singelutgivelsen ble markert med en turné i Finnmark, og konsert på Herr Nilsen i Oslo.

Medvirkende på det kommende albumet er Roger Ludvigsen – gitarer, Ole Jørn Myklebust – trompet, Svein Schultz – bass, Erik Håkon Halvorsen – tangenter, Ole Jakob Larsen – trommer.

Sincerity, natural elegance and absolute presence are essential characteristics of the very interesting singer and composer Marie Vangen from Tromsø. Marie’s warm and melodic pop landscape is a varied one, built up around her vivid and true to life lyrics. Her straightforward reflections upon the many ups and downs in life are easy recognizable, often causing both tears and laughter in the audience. Genuine storytelling, natural confidence and a considerable amount of charm make Marie an impressively captivating live artist who really touches her audience. Marie has a weakness for jazz phrasing and loves to stretch the pop format towards other rhythmic genres.

Such tendencies can also be recognized in her latest single «Little Can We Do About the Rain», released March 2019. In this song Marie expresses her personal version of the wisdom of her 94 year old gran. «You know, we have no choice but to take whatever life throws at us», gran often says. So simple, yet so precise she sums up the essence of her life experience. The fresh and dreamy musical wrapping of this song gives sharp contrast to the deeper meaning of the lyric, and makes it a real piece of meaningful, catchy pop from the arctic North.

The doors open 30 minutes before.
Free seating and standing places
Age limit: 18 years.
Under 18? Conntact us here.
Accessible tickets are available.
Sold tickets are not refundable.

Dørene åpner 30 minutter før konsertstart.
Sitteplasser & ståplasser
Konserten har 18 års aldersgrense.
Vergeordning kan være tilgjengelig.
Ta kontakt HER
Ledsagerbevis godkjennes såfremt gjesten har billett eller festivalpass.
Ledsager trenger ikke billett eller festivalpass.
Solgte billetter refunderes ikke.

 
 
Earlier Event: August 10
JazzJam Open
Later Event: August 11
MØRK - MECHANICAL PIANO