Back to All Events

BJØRNSTAD/DRECKER/SAABYE CHRISTENSEN: A SUITE OF POEMS

  • Kulturhuset - Hovedscenen Erling Bangsunds plass 1 TROMSØ (map)
Photo by Maria Gossé

Photo by Maria Gossé

(English presentation below)

Gjennom flere år har forfatteren Lars Saabye Christensen skrevet hotell-dikt på sine reiser verden rundt. 12 av disse dypt personlige diktene er tonesatt av venn og forfatterkollega Ketil Bjørnstad i suiten A Suite Of Poems.

Dette er Bjørnstads 14. ECM-utgivelse etter mer enn en kvart million solgte plater på denne tyske prestisje-labelen. Bjørnstad har tidligere komponert til Saabye Christensen på CD-en Reisetid (1997). På denne duo-innspillingen gjenopptar han det årelange samarbeidet med vokalisten Anneli Drecker. Hun var sterkt medvirkende til at CD-en Grace ble en internasjonal bestselger som også gikk til topps på de europeiske jazz-listene i 2001, etterfulgt av albumet The Nest (2003) og Hvalenes Sang (2010). Saabye Christensen skriver for første gang på engelsk, og CDen er både Dreckers og Saabye Christensens ECM-debut.

Anneli Drecker - sang
Ketil Bjørnstad - piano
Lars Saabye Christensen - tekst

Through several years, the author Lars Saabye Christensen has written hotel poems from his travels around the world. Out of these many and deeply personal poems, friend and colleague Ketil Bjørnstad have created the twelve pieces that is A Suite Of Poems.

After more than a quarter million sold albums on the German prestige label, this is Bjørnstad's 14th ECM-release.

Bjørnstad has previously composed for Saabye Christensens texts on the album En Reisetid (1997). On this duo recording he resumes the longstanding collaboration with vocalist Anneli Drecker - a strong contributor to the album Grace becoming an international bestseller - that also made it to the top of the European jazz lists in 2001, and was followed by the albums The Nest (2003) and Hvalenes Sang (2010).

This album is Saabye Christensens maiden voyage in the English language, as well as being both Dreckers and Saabye Christensen's ECM debuts!

Anneli Drecker - vocal
Ketil Bjørnstad - piano
Lars Saabye Christensen - text

The doors open 30 minutes before.
Numbered seating!!
Accessible tickets are available.
Conntact us here.
Sold tickets are not refundable.

Dørene åpner 30 minutter før konsertstart.
Nummererte sitteplasser!!
Ledsagerbevis godkjennes såfremt gjesten har billett eller festivalpass (NB! festivalpass trenger setereservasjon).
Ledsager må hente ut plassbillett/setereservasjon med ledsagerbevis.
Solgte billetter refunderes ikke.

 
 
Later Event: August 8
AMGALA TEMPLE