Back to All Events

AMGALA TEMPLE

  • Storgata Camping Storgata 5 Troms, 9008 Norge (map)
Photo by Frode Fjerdingstad

Photo by Frode Fjerdingstad

(English presentation below)

Amgala Temple er lyden av tre musikalske stormakter slått sammen. Resultatet er overveldende – spontanitet og disiplin, improvisasjon og klarsyn – blandet sammen med ambisjon om å skape noe sublimt.

Sammensetningen av Lars Horntveth, Amund Maarud og Gard Nilssen er en våt drøm for musikkjennere. På hver sin kant har de vært definerende i norsk musikkliv, som soloartister og bandledere i et uttall sammenhenger, det være seg Jaga Jazzist, Susanne Sundfør, Todd Terje, Morudes, Bushman’s Revenge, a-ha eller Gard Nilssen’s Acoustic Unity.

Men Amgala Temple låter ikke som noen av de ovennevnte. Medlemmenes interesse for nye og gamle lyder og deres gjensidige respekt for hverandres talent var sentralt i å skape det musikalske rommet – et sted de kunne boltre seg fritt, med ekskursjoner i nye soniske landskaper der det som skjer, kan og bør skje.

Debutalbumet ble spilt inn i Oslo Konserthus og Amper Tone Studios på få dager. Som en dokumentasjon av deres sound, har de unngått å tukle med innspillingene, og heller latt dem være som en ærlig representasjon av deres soniske uttrykk.

Forvent flere plater fra Amgala Temple via Pekula Records, en label hvis målsetning er å dokumentere dristig, eksperimentell og fantasifull musikk fra Norge og universet.

AMGALA TEMPLE is the sound of three musical forces combined. The result is an overwhelming clash of spontaneity and control, improvisation and clairvoyance - all meshed together in a quest to make something radiant.

The mix of Lars Horntveth, Amund Maarud and Gard Nilssen is a wish come true for music fans, as they each have made great impact as bandleaders, solo artists and musicians in an array of projects - be it with Jaga Jazzist, Susanne Sundfør, Todd Terje, Morudes, Bushman’s Revenge, a-ha or Gard Nilssen’s Acoustic Unity.
But AMGALA TEMPLE sounds little like the above. These musicians’ profound interest in old and new sounds, and their deep respect for each other, was essential in creating this space where they could create more freely - venturing into new sonic landscapes - letting whatever happens happen.
Lars Horntveth´s multi-instrumentalism - playing bass, synthesizers and more, Amund Maarud´s wild guitar abilities and Gard Nilssen’s impeccable freeform drumming makes for a breathtaking sound.

Their debut album was recorded at Oslo Konserthus and Amper Tone Studios, and was recorded in only a few days. As a document of their natural sound, the recordings remain untampered, resulting in a very honest display of their core sound.
This album is the first of a series of records that will be offered by AMGALA TEMPLE through Pekula Records, a record label set to document bold sounding, experimental and imaginative music from in and outside of Norway.
AMGALA TEMPLE is one of the most exciting musical projects to come out of this country in a long time, and we cannot wait to follow their rapid evolution as a band in the coming years.

The doors open 30 minutes before.
Free seating & standing tickets
Age limit: 18 years.
Under 18? Conntact us here.
Accessible tickets are available.
Sold tickets are not refundable.

Dørene åpner 30 minutter før konsertstart.
Unumererte sitteplasser & ståplasser.
Konserten har 18 års aldersgrense.
Vergeordning kan være tilgjengelig.
Ta kontakt HER
Ledsagerbevis godkjennes såfremt gjesten har billett eller festivalpass.
Ledsager trenger ikke billett eller festivalpass.
Solgte billetter refunderes ikke.