Back to All Events

TRESKATRESK

  • Kulturhuset, Lillescenen Erling Bangsunds plass 1 TROMSØ Norge (map)
Photo: Bjørn Leirvik

Photo: Bjørn Leirvik

(English presentation below)

To russere. To nordmenn. Ett band. Et nordisk sound med russisk krydder. TRESKATRESK er Jakop Janssønn, Vladimir Volkov, Andrei Kondakov og Ola Asdahl Rokkones.
Ola og Jakob er to velkjente musikere med base i Tromsø, men som for lengst har spred sin virksomhet ut over Europa og verden forøvrig - slik som her - til Russland!
Debutalbumet Man in the sea kommer 26.7 og hva er vel mer naturlig enn Tromsø-debut hos oss!

Inspirert av stedene de har besøkt, har de komponert musikk som løfter frem små og store fortellinger. Dette kommer ut gjennom sterke melodier og stemninger. Klangen er unik. I trommesettet til Jakop Janssønn er skarptrommen erstattet av djember med reinskinn, mens Ola Rokkones tidvis bruker saxofonen som en fløyte eller en trompet.

 

Andrei Kondakov: En av pilarene innen russisk jazz. Har jobbet med musikere som Eddie Gomez, Lenny White, Igor Butman, David Sanchezz, Rosario Giuliani, Eric Alexander, Paul Bollenback, Sylvain Luc, Randy Brecker, Claudio Roditi, Bobby McFerrin, Kim Nalley, J.D. Walter og Olivier Ker-Ourio. Er også kunstnerisk leder for den tradisjonsrike jazzklubben ”JFC”.
Vladimir Volkov: En av de mest bemerkelsesverdige musikerne i Russland, med en konvensjonsløs innstilling til musikk. Like aktuell i klassiske musikkprosjekter, som rock, jazz og fri-improvisasjon. Ble ikonisk på 90-tallet som frontfigur i det kjente bandet Volkovtrio.
Jakop Janssønn: Vant nylig Spellemannspris med Marja Mortensson. ”Årets Unge Festspillkunstner 2016” med prosjektet ”Døgnrytme”. 2.plass under Nömme Int. Jazzcompetition i Estland i 2014, og har også deltatt i JazzINTRO med flere band. Sentral i Sviskemaskin, som har laget musikk til en rekke aktuelle filmer og TV-produksjoner.

Ola Asdahl Rokkones: Saxofonist med folkemusikk, jazz og klassisk musikk som yrkesvei. Høsten 2018 mottok han Troms fylkes arbeidsstipend for kunstnere. Har opptrådt med flere symfoniorkestre både i Norge og utlandet, blant annet med det anerkjente Mariinsky Symfoniorkester. Bak seg har han 9 albumutgivelser, innen både jazz, klassisk musikk og samtidsmusikk.


Treskatresk 2 - Photo Bjørn Leirvik.jpg

Two Russians. Two Norwegians. One band. A Nordic sound with a Russian flavour. Man in the sea is the debut album of TRESKATRESK, consisting of Jakop Janssønn, Vladimir Volkov, Andrei Kondakov and Ola Asdahl Rokkones.

Inspired by the places they have visited, they have composed music that brings forward both small and large tales. This is audible through strong melodies and moods. The sound is unique. In the drum kit of Jakop Janssønn, the snare drum is switched with djembes coated by reindeer skins, while Ola Rokkones time wise uses his saxophone as a flute or a trumpet.

Andrei Kondakov: One of the pillars of Russian jazz. Has worked with musicians such as Eddie Gomez, Lenny White, Igor Butman, David Sanchezz, Rosario Giuliani, Eric Alexander, Paul Bollenback, Sylvain Luc, Randy Brecker, Claudio Roditi, Bobby McFerrin, Kim Nalley, J.D. Walter an Olivier Ker-Ourio. Is also the artistic leader of the famous Petersburg jazz club “JFC”.

Vladimir Volkov: One of the most noteworthy musicians in Russia, with a liberal approach to music. Is as sought after in classical music productions, as in rock, jazz and free form music. Became iconic in the 90’s as the front-runner of the famous band Volkovtrio.

Jakop Janssønn: Recently won a Norwegian Grammy with Marja Mortensson. ”Young artist of the year 2016” at Festspillene i Nord-Norge, with the project “Døgnrytme”. 2nd place at Nömme International Jazz competition in Estonia 2014, and has taken part in the Norwegian JazzINTRO with several bands. A corner stone in Sviskemaskin, that has made music to several films and TV-productions.

Ola Asdahl Rokkones: Saxophonist working with folk music, jazz and classical music. He is laureate of the 2018 artist grant of the Troms region and has appeared as soloist with several orchestras both in Norway and abroad, among them the famous Mariinsky Symphony Orchestra. Has released 9 albums, within jazz, classical music and contemporary music.

The doors open 30 minutes before.
Free seating.
Age limit: 18 years.
Under 18? Conntact us here.
Accessible tickets are available.
Sold tickets are not refundable.

Dørene åpner 30 minutter før konsertstart.
Sitteplasser.
Konserten har 18 års aldersgrense.
Vergeordning kan være tilgjengelig.
Ta kontakt HER
Ledsagerbevis godkjennes såfremt gjesten har billett eller festivalpass.
Ledsager trenger ikke billett eller festivalpass.
Solgte billetter refunderes ikke.

 
 
Earlier Event: August 10
KJETIL MULELID TRIO
Later Event: August 10
JazzJam Open